Cara Buat Nugget Ayam Homemade Sedap (SbS) | Aneka Resepi Masakan 2017

Cara Buat Nugget Ayam Homemade Sedap (SbS)

Cara Buat Nugget Homemade Sedap!! | Assalamualaikummmm... Disebabkan mulut nak menguyah je keje nye..jom la buat nugget ayam sendiri.. Mesti anak-anak pun suka.. jom tengok tutorial di bawah.


Macam biasa, resepi disediakan di bawah Step by Step (SbS)


Sumber : ‎Nor Hidayah


Cara Buat Nugget Ayam Homemade Sedap (SbS)


Bahan utama:

Dada ayam dicincang-cincang lumat..



Bahan lain:

1 labu bawang besar

2 ulas bawang putih

Daun sup

Serbuk lada putih

Gula

Garam

Serbuk maggi (ikut suka nak letak@tak)



2 keping roti rendam dalam air panas pastu lenyek-lenyekkan



Campur semua bahan, gaul rata..



Tambah sebiji telur



Dah gaul-gaul rata.. letak dalam bekas untuk dikukus. 
(Sapukan minyak masak pada bekas dulu.kalau tak nanti melekat)




Dah kukus,sejukkan kejap.pastu potong ikut suka.
Celupkan dalam telur pastu serbuk roti. Ulang-ulang sampai habis.



Dah siapppp.. yang lebih boleh masuk dalam freezer.



Dah siap goreng.... Krap krup krap krup 😘

Selamat mencuba..
Jangan lupa share..


About Aneka Resepi Masakan

Blog yang mengumpulkan pelbagai jenis resepi terbaik untuk semua pengunjung. Terima kasih kerana terus setia bersama kami. Like Page Kami untuk memudahkan anda semua mendapatkan resepi - resepi terbaru yang enak dan lazat. Nyum! Resepi Tutorial Terbaek

0 Response to "Cara Buat Nugget Ayam Homemade Sedap (SbS)"

Post a Comment